Úvodná stránka
Gaštany v obchodoch PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 október 2009
.................................................................................................................... 

POTRAVINY

Varené gaštany - celé - 100 g

Vákuové balenie obsahuje cca 20 varených gaštanov.

Balenie obsahuje: 100% gaštanov

 

Gaštanové pyré hlbokomrazené - 250 g

Mrazené pyré obsahuje: 71% gaštanov, cukor, arómu rumovú a vanilkovú

Výživová hodnota v 100 g výrobku: Energia 890kJ; Bielkoviny: 2,0 g; Sacharidy: 44,1g; Tuk: 1,8 g

V mrazničke pri -18°C vydrží aj 1 rok.

 

Gaštanové pyré hlbokomrazené - 200 g

Mrazené pyré obsahuje: 68% gaštanového pretlaku, cukor, rumovú a vanilkovú aróma.

Po rozmrazení sa neodporúča znovu zamrazovať! Použiť ho možno k priamej spotrebe alebo k obohateniu pokrmov. Skladovať ho možno nasledovne: pri teplote -6°C - 1 týždeň, pri teplote -12°C - 1 mesiac a pri teplote -18°C vydrží podobne ako vyššie uvedený produkt aj 1 rok.

 

Kaštany

POZOR! Tyčinka Kaštany nemá s gaštanmi nič spoločné, prepožičala si len český názov tohto ovocia.

....................................................................................................................

KOZMETIKA 

Peggy - masážny gél gaštanový

Biologicky aktívnou látkou v gaštanovom extrakte je saponínový alkaloid aescín. Má protizápalové účinky. Gél je vhodný pre zlepšenie cirkulácie krvi, pri bolestiach žíl, svalov a kĺbov. Odporúča použiť vo forme obkladov. Masážny gél je vhodný na ručné rehabilitačné masáže. Masážne gély sa vyrábajú v 200 ml plastovýych tubách alebo 500 g plastových dózach. 

....................................................................................................................

KNIHY

Gaštanové pochúťky

Vydavateľstvo PARTNER
Edícia NATURA
Poniky 2004

Popis:
Dobrú chuť - gastronomické recepty
(polievky, mäsá plnené gaštanmi, torty, zákusky, krémy a pochúťky, špeciality, staré prešporské recepty, rady a iné recepty)
O strome (charakteristika) 

Väzba:  mäkká
Počet strán: 149
 

 

Hubové choroby gaštana jedlého (Castanea sativa MILL.) - Gabriela Juhásová

Vydavateľstvo VEDA
Bratislava 1999

Obsah:
1. Úvod, 2. Ciele práce, 3. Literárny prehľad súčasného stavu problematiky, 4. Materiál a metódy, 5. Výsledky, 6. Výskyt, rozšírenie a škodlivosť vybraných druhov húb na kmeni a na konároch, 7. Hubové choroby asimilačných orgánov, 8. Výsledky, 9. Hubové choroby koreňov, 10. Diskusia, 11. Záver

Väzba:  mäkká

Počet strán: 190

Zaujímavejší sortiment ponúka Rakúsky trh

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Obrázok týždňa

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chestnuts picture  

Dotazník na gaštanové palacinky

https://goo.gl/forms/8iZ9KsQ0A8vjB2mB3

Anketa

Chystáte sa 8. októbra 2016 na Gaštanové slávnosti na Hrade Modrý Kameň?
 

Počasie

Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Čistenie gaštanov

Gaštany sú môžete kúpiť pečené v stánku, zavarené v konzerve alebo mrazené ako pyré. Ale čo s nimi ak si ich kúpite surové?

Čistenie gaštanov

Pečené gaštany

Články o gaštanoch

Gaštan jedlý - ohrozený druh
Gaštany kedysi zachraňovali ľudí pri neúrode, dnes ich hubí rakovina...
 
Výskum jedlých gaštanov na Slovensku
Plody gaštana jedlého sa v našej kuchyni príliš nevyužívajú...
 
Gaštanové slávnosti môžu pre chorobu stromov o pár rokov skončiť
Podľa odborníkov choroba už napadla 70 percent stromov, pričom gaštany, staršie ako 40 rokov, ktorých je v lokalite väčšina, už nemajú šancu na uzdravenie a všetky postupne odumrú.