Úvodná stránka arrow Zákusky arrow Tmavá gaštanová roláda
Tmavá gaštanová roláda PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 04 apríl 2015

Prísady na cesto:
5 vajíčok, 2 bielky, 7 PL sušeného mlieka, 2 PL ovsenej múky alebo mletých ovsených vločiek, 1 PL hnedého cukru, 1 PL lekváru (hodí sa malinový alebo marhuľový), 3 PL kakaa, škorica, 1 PL arašidového masla (alebo obyčajného), 1,5 ČL prášku do pečiva.

Prísady na plnku:
250 g gaštanového pyré, 3 bielky, džem na potretie.

Celé vajíčka a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút. Kým sa nám roláda upečie, pripravíme si plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku.
Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme.

Upečenú roládu vyberieme z rúry, ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja. Dobrú chuť :) 

Zdroj: dobruchut.azet.sk

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Obrázok týždňa

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chestnuts picture  

Dotazník na gaštanové palacinky

https://goo.gl/forms/8iZ9KsQ0A8vjB2mB3

Čistenie gaštanov

Gaštany sú môžete kúpiť pečené v stánku, zavarené v konzerve alebo mrazené ako pyré. Ale čo s nimi ak si ich kúpite surové?

Čistenie gaštanov

Pečené gaštany