Úvodná stránka arrow Zákusky arrow Orechový koláč s gaštanovým pyré
Orechový koláč s gaštanovým pyré PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 18 máj 2010

Cesto:

3 vajcia, 100 g práškového cukru, 75 g mletých orechov + 25 g na vysypanie formy, 30 g strúhanky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, rum alebo koňak podľa chuti, tuk na vymastenie formy

Plnka:

600 g gaštanového pyré, 100 až 150 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 80 g mandľových lupienkov

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom na penu. Pridáme mleté orechy, strúhanku a kypriaci prášok. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do cesta. Rúru vyhrejeme na 180°C. Cesto vylejeme do vymastenej a orechami vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 10 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a pokvapkáme ho rumom alebo koňakom.

Plnka: Do gaštanového pyré pridáme práškový cukor a vyšľahanú smotanu. Premiešame a opatrne rozotrieme na vychladnutý korpus. Na suchej panvici dozlatista opečieme mandľové lupienky, ktorými posypeme povrch koláča. Koláč môžeme na záver ozdobiť lístkami čerstvej medovky.

Zdroj: Dobré jedlo

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Obrázok týždňa

  

Čistenie gaštanov

Gaštany sú môžete kúpiť pečené v stánku, zavarené v konzerve alebo mrazené ako pyré. Ale čo s nimi ak si ich kúpite surové?

Čistenie gaštanov

Pečené gaštany

Gaštany na FB