Úvodná stránka arrow Mäso arrow Gaštanová plnka
Gaštanová plnka PDF Tlačiť E-mail
Streda, 20 apríl 2016

Suroviny:
100g sušených brusníc, 1 malá cibuľka, 2 plátky slaniny, 50 g masla masla, 2 strúčiky cesnaku, 450 g
nasekanej klobásy, 140g čerstvej bielej alebo nasucho upečenej hnedej strúhanky, 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, ½ lyžičky mletého čerstvého tymianu, 140g lúpaných varených gaštanov, hrubo nasekané 1 stredne veľké vajíčko.


Namočte na hodinu brusnice do vody (pre lepšiu chuť môžete použiť napr. víno). Na masle jemne smažíme cibuľku a slaninku dovtedy, kým cibuľa nezmäkne a slaninka sa neuvarí. Pridáme cesnak a posmažíme ďalšiu minútu. Potom všetko zľahka premiešame (kľudne rukami) so zvyšnými ingredienciami vrátane brusníc a vajíčka. Okoreňte a osoľte podľa chuti.

Hmotu môžete piecť vo vymastenej keramickej miske ako plnku cca 4 cm hrubú, alebo ich môžete piecť ako guľôčky (sú tak chrumkavejšie). Pečieme pri 170 - 190 stupňoch asi 40 minút.

Dobrú gaštanovú chuť :o)

Zdroj: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3170/chestnut-bacon-and-cranberry-stuffing

 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Obrázok týždňa

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt chestnuts picture  

Dotazník na gaštanové palacinky

https://goo.gl/forms/8iZ9KsQ0A8vjB2mB3

Čistenie gaštanov

Gaštany sú môžete kúpiť pečené v stánku, zavarené v konzerve alebo mrazené ako pyré. Ale čo s nimi ak si ich kúpite surové?

Čistenie gaštanov

Pečené gaštany